Kunst -en theaterfestival ‘Cement’ in Den Bosch

Van dinsdag 11 tot en met zondag 16 maart vindt in den Bosch de 9e editie plaats van Festival ‘Cement’ (2015: klik hier). Tijdens dit festival staat het werk van jonge theatermakers, dansers, filmers, acteurs, beeldend kunstenaars, muzikanten, performers en regisseurs centraal. Het festival is een initiatief van Productiehuis Brabant en Het Huis van Bourgondië en speelt zich ieder jaar af in een stad in Brabant of Limburg. Dit jaar is Den Bosch aan de beurt; de Verkadefabriek is het festivalhart, maar er zijn veel meer locaties in de stad waar wat te zien valt.

Naast voorstellingen, waaronder een aantal premières, zijn er de ‘Proeflokalen tekst en theater’: die bieden makers de kans om nieuwe teksten uit te proberen met publiek erbij. Omgekeerd kan het publiek dan ook eens achter de schermen kijken. ‘Cement Routes’ lopen in en om Den Bosch langs verschillende locaties, makers, gezelschappen, projecten en voorstellingen. Een nieuwe route is de halve lijn van Den Bosch naar Tilburg en terug. De Verkadefabriek biedt een uitvoerig randprogramma: makers en publiek ontmoeten elkaar tijdens inhoudelijke debatten, een makerslunch en nabesprekingen.

Lees ook:Festival Cement in Den Bosch
Lees ook:Springdance Festival Utrecht
Lees ook:Festival Cement 2011 in Maastricht
Lees ook:Over het IJ Festival 2011 in Amsterdam
Lees ook:Axis Festival 2013 in Assen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>