Springdance Festival Utrecht

Woensdag opent Springdance 2008 in Utrecht, het internationaal dans & performance festival, dat tot en met zaterdag 26 april op verschillende locaties in de stad Utrecht plaatsvindt. (2012: klik hier). De burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfens, en de staatssecretaris van buitenlandse zaken, Frans Timmermans, komen naar de opening. Springdance combineert voor het eerst het talent ontwikkelingsprogramma ‘Dialogue & Preview’ met voorstellingen van meer ervaren makers tot een mengeling van opmerkelijke dansvoorstellingen, performances en installaties.

De makers variëren van internationaal bekend tot jong aanstormend talent, dat de eerste week tijdens Dialogue aan de slag gaat. Deze Dialogue dient als stimulans voor de artistieke ontwikkeling van jonge Nederlandse en buitenlandse kunstenaars. In de tweede week van het festival presenteren zij hun werk aan het publiek. De voorstellingen zijn te zien in theater Kikker en Huis a/d Werf, de installaties in het Centraal Museum’.

 

 

Lees ook:Springdance 2009 in Utrecht
Lees ook:Springdance 2010 opent met Van Manen’s ‘Live’
Lees ook:SPRING Performing Arts in Utrecht
Lees ook:Tot en met zaterdag 28 mei: SPRING Performing Arts Festival in Utrecht
Lees ook:Festival aan de Werf fuseert met Springdance Utrecht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>