Campagnelied Hillary was verboden song Golden Earring

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Hillary Clinton gebruikt ‘When the Lady Smiles’ van de Haagse popgroep Golden Earring  als officieel campagnelied bij haar presidentscampagne. In de videoclip uit 1984 van Dick Maas speelt Earring-zanger Barry Hay een man die is geobsedeerd door een roodharige schoonheid. In de metro ziet hij een zedig nonnetje aan voor zijn droomvrouw: hij scheurt haar habijt open en vergrijpt zich aan haar. Of dat de presidentskandidate goed zal doen, is nog maar de vraag. De clip was in die tijd ook in Nederland omstreden. De radiostations in Amerika deden de song vanwege de clip in de ban: de song werd daar geen hit, zoals elders over de aardbol. Inmiddels schijnt het campagneteam gealarmeerd te zijn. Golden Earring zal het geen windeieren leggen: het filmpje met de non doet het goed op YouTube.

Golden Earring vormt al 40 jaar het gezicht van de Nederlandse pop. In de jaren 60 ontpopte de beatband zich als de toen meest succesvolle vertegenwoordiger van de Haagse beat scène. In de jaren 70 kwam de groep tot bloei, dit in tegenstelling tot menig band van vaderlandse bodem. De nummer 1 hit ‘Radar Love’ en de jaren tachtig hits ‘When the Lady Smiles’ en ‘Twilight Zone’ zijn wereldwijd bekend.


Op dinsdag 5 februari geeft Golden Earring een concert in de Ahoy in Rotterdam. De groep had met een concert op 1 februari 2006 en de DVD die daarvan uitkwam, zo’n succes, dat ze dit keer naar eigen zeggen ‘opnieuw groot zullen uitpakken’: met een indrukwekkend décor, video schermen en een lichtshow. De band stond in 2006 voor het eerst in dertig jaar met een eigen show in de Ahoy. De registratie daarvan verscheen in het najaar van 2006 met de titel ‘Golden Earring LIVE in Ahoy 2006’. 

Lees ook:Golden Earring op Metropool Open Air
Lees ook:Golden Earring in Ahoy
Lees ook:De Dijk in de Ahoy
Lees ook:Fleetwood Mac in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Night of the Proms in Gelredome en Ahoy

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Campagnelied Hillary was verboden song Golden Earring

  1. Pingback: De Dijk in de Ahoy | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>