Night of the Proms in Gelredome en Ahoy

Zaterdag 13 november 2010 is het Gelredome in Arnhem het domein van Night of the Proms, donderdag 18 tot en met zaterdag 20 november staat het muziekspektakel in Ahoy Rotterdam (2012: klik hier). Het concert is een unieke mix van bekende klassieke melodieën en pop evergreens. De line-up liegt er niet om: onder begeleiding van het orkest Il Novocento, het koor Fine Fleur en met de jonge violist Charlie Siem brengen Boy George, Barry Hay, John Fogerty en Grace Jones hun grootste hits.

De Britse popicoon Boy George werd beroemd met hits als ‘Do You Really Want To Hurt Me’, ‘Time’ en ‘Church Of The Poison Mind’. Met zijn opvallende kleding en make-up was hij de frontman van de band Culture Club.  Golden Earring zanger Barry Hay laat klassiek met rock versmelten in het Gelredome en brengt de grootste hits van Golden Earring. De Britse violist Charlie Siem is pas 24, maar geldt nu al als één van de meeste talentvolle violisten van zijn generatie. De Amerikaanse muzieklegende John Fogerty is bekend als singer-songwriter van Creedence Clearwater Revival met hits als ‘Proud Mary’,’’Bad Moon Rising’ en ‘Who’ll Stop The Rain’. Last but not least komt Grace Jones is naast poplegende uit de jaren ’80-’90 een stijlicoon en misschien wel de bekendste diva in de popmuziek. Tijdloos zijn haar hits ‘Slave To The Rhytm’, ‘La Vie en Rose’ en ‘I’ve Seen That Face Before’. Na 19 jaar stilzwijgen kwam ze terug met een nieuw album: ‘Hurricane’. Het concert begint om 20.00 uur.

Lees ook:Golden Earring op Metropool Open Air
Lees ook:Nederland Muziekland in Oosterhout
Lees ook:Campagnelied Hillary was verboden song Golden Earring
Lees ook:Golden Earring in Ahoy
Lees ook:Grace Jones geeft extra concert tijdens The Hague Jazz

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>