De Dijk in de Ahoy

De Ahoy in Rotterdam staat deze week twee dagen in het teken van vaderlandse rockmuziek. Golden Earring stond in 2006 voor het eerst in dertig jaar met een indrukwekkende show in de Ahoy: dat beviel zo goed, dat ze dinsdag 5 februari 2008 terugkomen. De Dijk speelt de dag daarna, woensdag 6 februari, een spetterend concert in de Ahoy. Dit is het enige concert, dat de band in de eerste helft van 2008 zal geven: de groep duikt de studio in om aan een nieuw album te werken en zal pas in de zomer weer life te zien zijn. 

De Dijk maakt al meer dan 25 jaar een mix van rock, soul en blues. Hiervoor kreeg de Amsterdamse band meermalen prijzen, zoals de Zilveren Harp in 1987: de prijs voor veelbelovende Nederlandse artiesten. In 1993 krijgt De Dijk een Gouden Harp: de onderscheiding voor ‘grote verdiensten voor de Nederlandse lichte muziek’. Twee jaar geleden kreeg de band de Edison Oeuvreprijs. Het jaar daarop vierde De Dijk het 25-jarig bestaan, onder andere met een optreden in de Ahoy.  

 

 

Lees ook:Twee prijzen voor Caro Emerald op Harpen Gala 2011
Lees ook:Harpen Gala in ‘t Spant in Bussum
Lees ook:‘Vrienden van Amstel Live!’ zaterdag op tv
Lees ook:Muse in Goffertpark Nijmegen
Lees ook:Guns ‘n Roses in juli in Nijmegen – ticketverkoop start vrijdag 9 december

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>