Muse in Goffertpark Nijmegen

De Britse rockband Muse treedt zaterdag 19 juni 2010 eenmalig op in het Goffertpark in Nijmegen. Na een bomvolle Ahoy begin januari dit jaar – het grootste concert dat het trio ooit in Nederland gaf – komt Muse terug in ons land. In september staan grote stadionshows in Engeland gepland (klik hier voor fragment uit het Wembley-stadion in  2007). Het park gaat open om 16.00 uur. In het voorprogramma staan de Belgische groep Ghinzu (18.30 uur) en de Britse rockband Editors (19.30 uur). Het concert van Muse begint om 20.45 uur. Tickets: zie website.

 

Muse werd in 1994 opgericht in het Britse Teighnmouth. De band debuteerde in 1999 met ‘Showbiz’. Het tweede album in 2001 ‘Origin of Symmetry’ kreeg een platina plaat in Groot-Brittannië. In 2003 verscheen ‘Absolution’, dat de eerste nummer-1 van Muse in de UK werd. In 2006 zag ‘Black Holes and Revelations’ het levenslicht, qua teksten een vervolg op het album uit 2003 met complottheorieën en politieke en wetenschappelijke onderwerpen. Het meest recente album is ‘The Resistance’ uit 2009. De muziek van de band wordt omschreven als progressieve rock, new prog of space rock: een combinatie van hardrock en klassieke invloeden, soms aangevuld met elektronica. Een ander kenmerk is het bombastische in de muziek, dat terugkomt in de optredens.

Lees ook:The Eagles in Sportpaleis Ahoy Rotterdam
Lees ook:Eagles in Ziggo Dome Amsterdam
Lees ook:Jethro Tull treedt op in Zwolle
Lees ook:Coldplay in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Racoon toert door het land

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>