Ahoy Rotterdam: Nacht van Oranje en Samen voor Oranje

De troonswisseling op 30 april vindt in Amsterdam plaats, maar Ahoy Rotterdam kleurt maandag 29 en dinsdag 30 april ook oranje: tijdens de jaarlijkse Nacht van Oranje op 29 april (editie 2014: klik hier) en het eenmalige meezingconcert Samen voor Oranje op Koninginnedag. Op maandag 29 april 2013 (Koninginnenacht) gaat het dak eraf voor de 21e editie van de Nacht van Oranje: het grootste Hollandse muziekfeest met artiesten van eigen bodem. Op de avond voor Koninginnedag komt iedereen traditiegetrouw helemaal in het oranje naar Ahoy, om mee te zingen en te swingen met onder meer Wolter Kroes, Frans Bauer, Bonnie St. Clair, Lee Towers, Renee Schuurmans, Corry Konings en de zojuist geridderde Gerard Joling. De deuren gaan open om 18.30 uur, het voorprogramma begint om 18.30, het hoofdprogramma om 19.40 uur.

Dinsdag 30 april begint om 17.30 met meezingconcert Samen voor Oranje. Tientallen bekende Nederlandse artiesten treden op, begeleid door het Metropole Orkest, met Paul de Leeuw als presentator. Om 19.30 uur wordt het officiële Koningslied gezongen voor de nieuwe koning en koningin. Zij zien het live op een groot scherm bij het EYE Film Instituut in Amsterdam, voor ze beginnen aan de Koningsvaart over het IJ. Zij zijn niet de enigen, want het Koningslied wordt live in het hele land via radio en tv uitgezonden, in de hoop dat heel Nederland op dat moment het Koningslied meezingt. Het hele concert wordt integraal uitgezonden op radio 2. De deuren van Ahoy gaan open om 16.30 uur; tickets kosten 5 euro. De opbrengst gaat naar het Oranjefonds.

Lees ook:Nacht van Oranje 2010 in Ahoy
Lees ook:Nacht van Oranje: meezingen & swingen in Ahoy
Lees ook:Nacht van Oranje in Ahoy
Lees ook:Top 2000 in Concert in Ahoy Rotterdam
Lees ook:Vrienden van Amstel LIVE! 2016 in Ahoy, live uitzending op RTL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>