Boerderijenfestival Orvelte 2011

IMG_20160515_181231Woensdag 3 augustus 2011 vindt in het Drentse Orvelte van 15.00 tot 20.00 uur voor de 7e keer het Boerderijenfestival plaats (2012: klik hier). Orvelte (in de buurt van Westerbork is één van de mooist bewaard gebleven dorpjes van Nederland met zijn klinkerstraatjes en rietgedekte boerderijen. Verspreid door het dorp vinden op een aantal boerenerven meer dan tachtig activiteiten plaats: een gevarieerd programma voor alle leeftijden. De toegang is gratis.

 

Op het Boerderijenfestival herleven de historie van de boerderij en haar bewoners. Er is informatie over het moderne boerenbedrijf, maar ook over het leven en werken op de boerderij zoals dat vroeger was en er zijn rondleidingen in een historische boerderij uit de 17e eeuw. Er zijn verschillende (boerderij)dieren en met een aantal dieren worden demonstraties gegeven, zoals schapen drijven en demonstraties met honden en met paarden. Bezoekers kunnen zelf proberen met een paard een stukje te ploegen.

 

Er is kunst, muziek, dans, brocante, antiek en curiosa, streekproducten, decoraties voor huis en tuin, proeverijen, informatie en voorlichting en er zijn demonstraties van oude ambachten en oldtimer trekkers. Voor kinderen is ook veel te beleven: een clown, koeien melken, stro grabbelen, tekenen op een meterslange tekenwand, broodjes bakken of gratis geschminkt worden.

Lees ook:Boerderijenfestival Orvelte
Lees ook:Boerderijenfestival Orvelte
Lees ook:Animal Event Hilvarenbeek
Lees ook:Summer Fair op landgoed ’t Laer in Ommen
Lees ook:Tuin en Culinair Fair in Orvelte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>