Tuin en Culinair Fair in Orvelte

Dit weekend (zaterdag 23 en zondag 24 mei 2009) staat het Drentse museumdorp Orvelte in het teken van de Tuin & Culinair Fair. De voorjaarsfair vindt plaats rondom het oude zuivelfabriekje aan de Melkweg en in de Schoolstraat. Dat stamt uit 1899 en is nog altijd in bedrijf als ambachtelijke kaasmakerij. Het autovrije museumdorp is met zijn fraaie Saksische boerderijen op zich al een bezoek waard, maar de Fair met meer dan tachtig stands maakt een bezoek aan het brinkdorp nog leuker.

Op culinair gebied zijn er veel ambachtelijk vervaardigde producten. Op tuingebied is er veel te zien en te koop, zoals tuinplanten, terraskachels en tuindecoraties. Voor kinderen zijn er in de kooktent kinderkook workshops. De fair is te bezoeken zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang kost 4 euro; kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Orvelte ligt in Midden Drenthe, tussen Assen en Emmen, in de buurt van Westerbork.

Lees ook:Meesterlijk in Westergasfabriek Amsterdam
Lees ook:Landgoedfair Beeckestijn: chique eropuit
Lees ook:Voorjaarsfair Lentiade in voormalig Land van Ooit
Lees ook:Royaal genieten op paleis Soestdijk
Lees ook:Week van de Smaak 2010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>