Boerderijenfestival Orvelte

Op woensdag 28 juli 2010 vindt in het Drentse Orvelte  het 6e Boerderijenfestival plaats(editie 2012: klik hier). Orvelte is met zijn klinkerstraatjes en rietgedekte boerderijen één van de mooist bewaard gebleven dorpjes van Nederland en vormt het decor voor dit gratis festival. Verspreid door Orvelte vindt een gevarieerd programma met ruim 70 activiteiten plaats.

 

Het Boerderijenfestival toont de historie van boerderijen en bewoners. Er is informatie over het moderne boerenbedrijf, maar ook over het leven en werken op de boerderij zoals dat vroeger was en er zijn rondleidingen in een historische boerderij uit de 17e eeuw. Er zijn verschillende (boerderij)dieren en met een aantal dieren worden demonstraties gegeven, zoals schapendrijven en demonstraties met honden en paarden. Zo kan het publiek zelf proberen met een paard een stukje te ploegen. Er is kunst, muziek, dans, brocante, antiek en curiosa, streekproducten, decoraties voor huis en tuin, proeverijen, informatie en voorlichting, En vanzelfsprekend ontbreken demonstraties van oude ambachten en old-timer trekkers niet op het Boerderijenfestival. Ook voor kinderen is er veel te beleven op het festival: er is een clown, ze kunnen koe melken, stro grabbelen, tekenen op een meterslange tekenwand of geschminkt worden.

Lees ook:Boerderijenfestival Orvelte 2011
Lees ook:Boerderijenfestival Orvelte
Lees ook:Tuin en Culinair Fair in Orvelte
Lees ook:Proef het boerenleven tijdens Campina Open Boerderijdagen
Lees ook:Animal Event Hilvarenbeek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>