Film by the Sea Festival Vlissingen

Vrijdag 11 september 2009 opent de 11e editie van het Filmfestival Film by the Sea in Vlissingen met de galapremière van de nieuwe Nederlandse ‘De storm’: de eerste grote productie over de Watersnoodramp van 1953 (editie 2013: klik hier). Zaterdag 12 september vindt de Spijkerbroekenpremière van ‘De storm’ plaats; vanaf 17 september is de film in heel Nederland te zien. Vorig jaar was de meezingavond een mega-succes die naar meer smaakte en op woensdagavond plaatsvindt, inclusief een afterparty. Zaterdag 19 september wordt afgesloten met het Award Ceremony Diner, de première van de Amerikaanse productie ‘500 Days of Summer’ en een slotfeest.

 

In de tussenliggende week biedt het festival ruim 120 films te zien in bioscoop CineCity: premières, speelfilms en ‘kwetsbare cinema’: 100 films van overal die speciaal worden geïmporteerd voor een unieke vertoning in Vlissingen. Daarnaast zijn er talkshows, cursussen, workshops en lezingen. Het belangrijkste onderdeel is het competitieprogramma ‘Film en Literatuur’: met dit onderdeel onderscheid Vlissingen zich van andere filmfestivals in Nederland en Europa. De jury met grote namen uit de Nederlandse film -en boekenwereld wisselt ieder jaar en kent de Film by the Sea Award toe aan de beste nieuwe boekverfilming, nationaal of internationaal. Maandag opent het film- en literatuurprogramma met een ‘boek-en-bal’. Dit jaar is er een speciaal programma rond havenfilms, ‘Harbour Lights’, met op zaterdag 12 september de Nederlandse première van ‘The Storm in my Heart’. Het festival begon in 1999 en trok meteen al tienduizend bezoekers. Vorig jaar kwamen 42.000 mensen naar het grootste culturele evenement van Zeeland.

Lees ook:Film by the Sea Festival 2010 in Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea Filmfestival Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2013
Lees ook:Film by the Sea 2011 Vlissingen
Lees ook:Filmfestival Film by the Sea Vlissingen – 9 t/m 18 september

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>