Filmfestival Film by the Sea Vlissingen – 9 t/m 18 september

IMG_20160516_144309Vrijdag 9 september opent de 18e editie van het Filmfestival Film by the Sea in Vlissingen. Vrijdag is de première in bioscoop CiceCity van de film ‘Florence Foster Jenkins’, een feelgood comedy met Meryl Streep en Hugh Grant (trailer: klik hier). Daarna is er een galaparty met live muziek. Tot en met 18 september staat het programma vol bijzondere films en activiteiten.

Zie ook: Eropuit in september

Zondag is de première van de tv-serie ‘Alleen op de Wereld’, voor kinderen. Daarnaast draait zondag de film ‘Chet’ over jazzlegende Chet Baker. Zondag en maandag wordt Heimat 1 vertoond, een epos van meer dan vijftien uur, opgedeeld in zeven delen. De Film- en Literatuurcompetitie zijn het centrale onderdeel van Film by the Sea. De vakjury onder leiding van Adriaan van Dis kiest de beste boekverfilming: de prijs wordt uitgereikt op de tweede vrijdag tijdens het Award Ceremony Dinner. Op die avond is de Italiaanse filmdiva Claudia Cardinale special guest. De film ‘Once apon a time in the West’  - waarin zij schitterde- is gerestaureerd en wordt dan vertoond. Parallel aan het filmfestival vindt in de badplaats Domburg op Walcheren het muziekfestival Jazz by the Sea  plaats, dit jaar voor de 26e keer, van 14 tot en met 18 september.

Lees ook:Film by the Sea 2013
Lees ook:Film by the Sea Filmfestival Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2014 in Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2012 in Vlissingen en Terneuzen
Lees ook:Film by the Sea Festival Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>