Film by the Sea 2011 Vlissingen

Vrijdag 9 september 2011 opent de 13e editie van het Filmfestival Film by the Sea in Vlissingen met de galapremière van de nieuwe film van Woody Allen ‘Midnight in Paris’ (2013: klik hier). Het festival duurt tot zondag 18 september. Een dag later vindt traditioneel de Spijkerbroekenpremière plaats met de publiekspremière van ‘De President’, met na afloop feest met The Jodie Foster Experience: bevriende film- en tv-makers die sinds 15 jaar samen een bandje vormen. Naast Vlissingen vindt het filmfestival dit jaar ook in Terneuzen plaats: op zaterdag ligt de rode loper in Zeeuws-Vlaanderen uit voor ‘Midnight in Paris’ als openingsfilm.

 

Woensdag 14 september is de populaire jaarlijkse meezingavond. De avond erop is Ladies Night en zaterdag 18 september wordt afgesloten met de slotavond ‘One Day’ en aansluitend het jaarlijkse slotfeest. Vast onderdeel van Film by the Sea is de Film- en Literatuurcompetitie. Vlissingen onderscheidt zich van andere filmfestivals in Nederland en Europa door een prijs uit te reiken naar de beste (inter)nationale recente boekverfilming: dit jaar dingen er twaalf mee naar de Film by the Sea Award. De jury met grote namen uit de Nederlandse en Vlaamse film –en boekenwereld wisselt ieder jaar en bestaat dit jaar uit onder meer Paul Verhoeven. Vaste juryvoorzitter is Rinus Ferdinandusse. Tickets: zie website. Vanaf dinsdag 13 sepptember vindt parallel aan het filmfestival Jazz by the Sea plaats.

Lees ook:Film by the Sea 2014 in Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2015 in Vlissingen
Lees ook:Filmfestival Film by the Sea Vlissingen – 9 t/m 18 september
Lees ook:Film by the Sea 2013
Lees ook:Film by the Sea Filmfestival Vlissingen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>