Film by the Sea Festival 2010 in Vlissingen

Vrijdag 10 september 2010 opent de 12e editie van het Filmfestival ‘Film by the Sea’ in Vlissingen (editie 2013: klik hier) met de galapremière van de nieuwe Amerikaanse film ‘The American’, met onder andere George Cloony, van Anton Corbijn. Een dag later vindt traditioneel de Spijkerbroekenpremière plaats met de publiekspremière van de filmkomedie ‘Tamara Drewe’: een feestelijke première zonder smoking of cocktailjurk. Woensdag komt de populaire meezingvond terug. Zaterdag 18 september wordt afgesloten met ‘The Town’ van Ben Affleck en een slotfeest, mede mogelijk gemaakt door Damen Schelde 135 jaar.

 

In de tussenliggende week zijn veel bijzondere films, gasten, workshops, premières en optredens te beleven op het festival. Het belangrijkste onderdeel is het competitieprogramma ‘Film en Literatuur’: met dit onderdeel onderscheid Vlissingen zich van andere filmfestivals in Nederland en Europa. De jury met grote namen uit de Nederlandse film –en boekenwereld wisselt ieder jaar en kent de Film by the Sea Award toe aan de beste nieuwe boekverfilming, nationaal of internationaal. Het festival begon in 1999 en trok meteen al tienduizend bezoekers en groeide sindsdien uit tot het grootste culturele evenement van Zeeland.

Lees ook:Film by the Sea Festival Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea Filmfestival Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2011 Vlissingen
Lees ook:Film by the Sea 2012 in Vlissingen en Terneuzen
Lees ook:Film by the Sea 2013

1 Reacties // Reageer

One thought on “Film by the Sea Festival 2010 in Vlissingen

  1. Veilig Varen

    Ben heel erg benieuwd hoe het dit jaar zal zijn!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>