Zomercarnaval Rotterdam succesvol

Het 24e Zomercarnaval (2008) in Rotterdam trok evenveel bezoekers als vorig jaar: ongeveer 900.000 (2013: klik hier). Er waren zware regenbuien voorspeld, maar het bleef de hele middag droog en zonnig in de havenstad. Zaterdagmiddag was het traditionele hoogtepunt van Zomercarnaval: de straatparade. Om 13.00 uur vertrok vanaf de oever van de Maas een stoet met 36 praalwagens, muziekwagens en dansgroepen, trok door de binnenstad en kwam uiteindelijk aan op de Coolsingel. Het Zomercarnaval was voor het eerst live te zien op televisie op de Nederlandse Antillen en in Suriname.

De politie spreekt van een feestelijk en rustig verlopen Zomercarnaval. Hulpverleners van EHBO-posten en ambulancepersoneel hebben 85 mensen behandeld voor schaafwonden, blaren en wespensteken. De politie reed mee in een auto in de kleuren van de Antilliaanse politie. Agenten bekeurden een paar wildplassers en fouilleerde hier en daar preventief. Een 40-jarige internationaal gezochte man, die in Curaçao was gesignaleerd voor drugshandel, werd opgepakt.

 

 

 

Lees ook:Zaterdag 1 juli: Keti Koti Festival Amsterdam
Lees ook:Opheffing Nederlandse Antillen
Lees ook:Afschaffing slavernij en Keti Koti festival 2016 in Amsterdam
Lees ook:Koningin naar CLAUS! in Carré
Lees ook:Drie doden in Laren – politie denkt aan familiedrama

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zomercarnaval Rotterdam succesvol

  1. Johan Winkels

    Ik vindt het een slechte zaak dat wij in Nederland niet live naar het carnaval konden kijken. Niet iedereen is in de gelegenheid, denk aan zieken en bejaarden, om naar het carnaval toe te gaan.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Tour de France 2010 begint met rondje Rotterdam | Eropuit

  3. Pingback: Events in the Netherlands, August 2008 | Eropuit

  4. Pingback: Zomercarnaval 2008 Rotterdam | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>