Opheffing Nederlandse Antillen

Op zondag 10 oktober 2010 worden de Nederlandse Antillen officieel opgeheven. Op dit moment bestaat het Koninkrijk der Nederlanden uit de landen Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Op 10-10-10 gaat de nieuwe staatkundige situatie in: het is één van de grootste staatkundige hervormingen in de geschiedenis van Nederland. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima zijn op 9 oktober aanwezig bij de laatste Statenvergadering van de Nederlandse Antillen in Willemstad op Curaçao. ’s Avonds is op het Brionplein in Willemstad een openbare ceremonie. Om middernacht wordt de vlag van de Nederlandse Antillen gestreken. 

Na de opheffing zijn Curaçao en Sint Maarten zelfstandige landen binnen het Koninkrijk. Aruba had die status al. Bonaire, Saba en Sint Eustatius worden Nederlandse gemeenten. De eilanden hebben niet meer met elkaar te maken, maar doen ieder voor zich zaken met Nederland. De NOS wijdt van 18.10 tot 18.50 uur op Nederland 1 aandacht aan de feestelijkheden, onder de titel ‘NOS Antillen 10-10-10′. 

Lees ook:Nederlandse Antillen voorgoed verleden tijd
Lees ook:Koningin naar Caribische eilanden
Lees ook:Einde Nederlandse Antillen in zicht
Lees ook:Kurkdroog Saba krijgt water van marineschip
Lees ook:Prinses Beatrix naar Sint Maarten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>