Koningin naar CLAUS! in Carré

IMG_20160509_170054Zondag 6 december 2009 vindt in de piste van theater Carré de eenmalige voorstelling CLAUS! plaats. Koningin Beatrix woont de voorstelling bij, samen met Prins Constantijn en Prinses Laurentien. CLAUS! is een productei van Stichting Julius Leeft!, een initiatief van Tweede Kamerlid John Leerdam (PvdA-lid en oud-directeur van Cosmic Theater). Hij regisseert theatrale uitvoeringen rond maatschappelijke thema’s en weet daarvoor altijd een bijzondere cast bij mekaar te krijgen van acteurs, politici en bekende Nederlanders. Dit is zijn vijfde theaterproject, ditmaal over de in 2002 overleden Prins Claus.

De voorstelling is een theatrale lezing met muzikale omlijsting en vertelt de geschiedenis van het leven van Prins Claus, maar ook het verhaal over menselijkheid, hoop, teleurstelling en de zoektocht naar liefde. Zijn liefde voor zijn gezin, maar ook voor Afrika en zijn band met de Nederlandse Antillen en Suriname. De Amsterdamse burgemeester Job Cohen doet mee, net als minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking, Roger van Boxtel, Thom Hoffman, Maartje van Weegen en Jörgen Raymann. De vooraf aangekondigde Wouter Bos moest afzeggen. Vorige edities vonden plaats in de Amsterdamse poptempel Paradiso en gingen over Suriname (2005), de Nederlandse Antillen (2006), het Molukse drama (2007) en Zuid-Afrika (2008); om het lustrum luister bij te zetten, verhuist de productie eenmalig naar Koninklijk Theater Carré. De voorstelling begint om 16.00 uur; de zaal gaat om 15.30 uur open. Tickets: zie website.

Lees ook:Carré verbouwt ook in Madurodam
Lees ook:Opheffing Nederlandse Antillen
Lees ook:Delft Chamber Music Festival 2017
Lees ook:Carré viert Herman van Veen
Lees ook:Jubileumgala in 125-jarig Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>