Zaterdag 12 november zet Sinterklaas in Maasluis voet aan wal

IMG_20160524_162716Zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan land in Maassluis. Het programma begint om 10.00 uur  bij de Kolk (binnenhaven) e nop de Markt (binnenstad). Om 12.00 uur begint de life uitzending van ZAPP/NPO3, te volgen op grote schermen in de stad. Tien minuten later zal zijn schip opdoemen in de buitenhaven en volgt de scheepsparade met historische boten. Om 12.20 uur wordt Sint met zijn Pieten op de Stadhuiskade verwacht.

Zie ook: De intochten in 2016

Circa tien minuten later begint de parade door de historische binnenstad. Om 13.15 uur komt de Goedheiligman aan op de Markt en eindigt de live tv-uitzending. Na een optreden van Monique Smit op de Markt eindigen de activiteiten in Maassluis om 15.00 uur. Bij de landelijke intocht is er ruimte voor zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet, aldus Edo Haan, de burgemeester van het Zuid-Hollandse stadje. Demonstranten moeten zich wel aan bepaalde regels houden die van tevoren worden uitgedeeld.

Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum
Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas voor het eerst in Drenthe: in Meppel
Lees ook:Zondag 13 november: Intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Zaterdag 19 november: intocht Sint in Amsterdam
Lees ook:Sinterklaas komt aan in Nederland! De intochten van 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>