Landelijke intocht Sinterklaas in Dokkum

Zaterdag 12 november komt Sinterklaas aan land in Dokkum. Het Friese stadje verwacht zo’n 25.000 bezoekers. De Goedheiligman komt rond 12.00 uur aan: de stoomboot vaart uit de richting van Leeuwarden de stad binnen en zal rond 12.30 uur bij De Dijk in het centrum aan wal gaan. Rond 13.00 komt de Sint met zijn Pieten aan op het podium op de Markt, Om 13.15 uur vertrekt hij weer, maar het feest gaat nog wel even door.

Zie ookDe intochten in 2017

Om 12.00 uur begint de life uitzending van de NTR op tv: de landelijke intocht is de grootste live-productie van de Nederlandse televisie. Bij de landelijke intocht is er ruimte voor zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet, aldus Waanders van de gemeente Dongeradeel, maar ‘respecteer elkaar.’ Tegenstanders van Zwarte Piet hebben toestemming om voor de intocht op de route te demonstreren, maar niet tijdens de tv-opnames. Dan komen ze op een speciale plaats te staan, waar ze verder kunnen demonstreren. Tijdens de intocht zijn er verschillende Pieten m Sint te assisteren: volgens Waanders volgt de gemeente daarmee de landelijke trend.

Lees ook:Landelijke intocht Sinterklaas in Gouda
Lees ook:Zondag 15 november: 77e intocht Sinterklaas in Amsterdam
Lees ook:Pietenprotest in Amsterdam
Lees ook:Ruim honderd BN’ers roepen NTR op: ‘zwaai Zwarte Piet uit!’
Lees ook:Intocht Sinterklaas in Amsterdam aangepast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>