Downtown, publieksdeel van Amsterdam Fashion Week

Zaterdag 18 juli 2009 ging de 11e Amsterdam International Fashion Week (AIFW) van start op het Westergasterrein met het onderdeel Downtown (januari 2013: klik hier). De week is bedoeld voor insiders, maar de publieke belangstelling was zó groot, dat dit naast het officiële programma loopt, voor iedereen toegankelijk. Downtown biedt modeshows, feesten, lezingen, exposities en winkelacties in Amsterdamse musea, galeries, clubs en winkels. Een greep: filmhuis Kriterion, de Bijenkorf, de PC Hooftstraat nieuwkomer G-Star RAW, Foam, Maison Descartes, Tassenmuseum en feesten op het Westergasterrein en verschillende clubs. 

 

Het officiële programma van de AIFW voor professionals begint woensdag 22 juli met een openingssoiree in de Westergasfabriek. In het showprogramma tonen gevestigde ontwerpers en toonaangevende modemerken hun creaties, zijn er beurzen, presentaties, lezingen en feesten. De tweejaarlijkse modeweek startte in 2004 met als doel Amsterdam internationaal op de modekaart te zetten. Dat lukt aardig: de interesse in Dutch design groeit en internationale modelabels, pers en kopers weten de AIFW inmiddels te vinden. Zo komt het merk Replay met een eigen show. Ook onbekende talenten krijgen een kans: de veertien beste studenten van de zeven modeacademies worden door een internationale jury beoordeeld. De AIFW duurt tot en met zaterdag 26 juli.

Lees ook:Amsterdam International Fashion Week
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week en Downtown 2011
Lees ook:Modeweek in Amsterdam
Lees ook:Modeweek Downtown Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>