Modeweek in Amsterdam

Woensdag 14 tot en met zondag 18 juli 2010 vindt de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) plaats (januari 2013: klik hier). Parallel aan het officiële programma loopt Fashion Week Downtown, het ‘off-schedule programma’ dat voor iedereen toegankelijk is. Meer dan zestig locaties in de stad, waaronder winkels, galeries en clubs, nemen eraan deel met exposities, shows, winkelroutes, lanceringen en feesten. De opening was afgelopen vrijdag in Maison de Bonneterie: de aftrap van de tweede Fashion Week Designer Market.

 

De AIFW is uitsluitend voor professionals en insiders, maar de belangstelling van het publiek was zó groot, dat het Downtown programma een vat onderdeel naast het officiële programma is geworden. De AIFW begint woensdag 14 juli met de ABN AMRO Opening Soiree in de Westergasfabriek. De modeweek vindt tweemaal per jaar plaats en startte in 2004 met als doel Amsterdam internationaal op de modekaart te zetten. Wat toen begon met drie catwalk shows, groeide uit tot een week waarbij zowel gevestigde als beginnende designers en modemerken hun collecties tonen. De AIFW vindt plaats op het terrein van de Westergasfabriek.

Lees ook:Amsterdam International Fashion Week
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week en Downtown 2011
Lees ook:Amsterdam International Fashion Week
Lees ook:Modeweek Downtown Amsterdam
Lees ook:Amsterdam Fashion Week juli 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>