Horses on Ice in Haarlem

Zaterdag 23 maart 2013 is de IJsbaan van Haarlem het decor voor de vijfde editie van Horses on Ice: ‘hét evenement waarbij het koude ijs en het IJslandse vuur elkaar treffen en samen een warm spektakel vormen’, belooft de aankondiging. Koud, warm en vuur zijn de ingrediënten voor het derde Europees Kampioenschap op deze dag. Naast wedstrijden is er tweemaal een optreden van een Braziliaanse percussiegroep, om 12.15 uur een showteam met sledehonden en om 17.00 uur een paardenshow van de arrenvereniging Glijen en rijden. Programma en tickets: zie website.

 

IJsland is een land van uitersten, van sprookjesachtige schoonheid tot grimmig natuurgeweld, van barre kou tot hete geisers.  In het land van vuur en ijs leven IJslandse paarden: klein, mar stoer, vanaf de vroege middeleeuwen op dit eiland gefokt. Ooit namen de Vikingen ze in hun boten mee. Sinds 800 zijn er nauwelijks nieuwe paarden naar toe gebracht en tegenwoordig geldt een officieel verbod op invoer van paarden. Zodoende zijn in het IJslandse paard de eigenschappen uit de vroege tijd bewaard gebleven, met de hardheid en soberheid om barre weersomstandigheden van het eiland aan te kunnen.

Lees ook:Paardenmarkt Hedel 2013
Lees ook:Paardenmarkt Hedel
Lees ook:Jaarlijkse Paardenmarkt Elst
Lees ook:Museum de Fundatie en Rijksmuseum Twenthe: Turner, Gevaar & Schoonheid’
Lees ook:Bevrijdingsvuur Wageningen gaat reis over de wereld maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>