Hommeles op stadhuis Rotterdam

De wethouders in Rotterdam hebben het vertrouwen opgezegd in wethouder Dominic Schrijer (PvdA) van Sociale Zaken. Aanleiding is ruzie over bezuinigingen: de stad kampt met een groot gat in de begroting, maar Schrijer weigert extra te bezuinigen op zijn armoedebeleid en de bijstand. Hij wil maximaal honderd miljoen bezuinigen, maar het college, inclusief twee PvdA wethouders, vinden dat niet genoeg.

 

De wethouder dreigde eerder al op te stappen als hij toch meer moet bezuinigen. De kans dat Schrijer weggaat, is groot. Hij is hét gezicht van de PvdA in de havenstad. Hij wil er geen verantwoordelijkheid voor nemen als hij het met nóg minder geld moet doen: ‘Dan komt mijn geloofwaardigheid naar de kiezers toe in het geding’, zegt hij er zelf over. De gemeente website meldt: ‘In het college is twijfel gerezen over de vraag of de wethouder de juiste persoon is om de beoogde bezuinigingen door te voeren.

Lees ook:Gesteggel over Nieuwjaarsfeest Rotterdam
Lees ook:Slot Loevestein met sluiting bedreigd
Lees ook:Prins Bernhard jr één van de grote opkopers op huizenmarkt Amsterdam
Lees ook:Metropole Orkest voorlopig gered
Lees ook:Bankencrisis kost college Noord-Holland de kop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>