Metropole Orkest voorlopig gered

Het Metropole Orkest lijkt voorlopig gered. De VVD en de PvdA komen met een motie waarin staat dat het orkest eenmalig 7 miljoen euro krijgt. Met dat geld kan het orkest tot 2017 doorgaan. Er was al 9 miljoen toegezegd; met de extra 7 miljoen kan het ensemble doorgaan tot 2017. Daarna kan het orkest net als andere ensembles een aanvraag doen voor een cultuursubsidie. De exacte invulling wordt donderdag pas bekend, maar VVD en PvdA zijn er zeker van dat het geld er komt: uit de begroting van Media en Cultuur.

Eerder liet het kabinet weten dat er geen geld naar het orkest gaat, dat gespecialiseerd is in lichte muziek en wereldwijde faam geniet. Het Metropole Orkest hield dinsdag een muzikaal protest in perscentrum Nieuwpoort. De Kamerleden die daarbij aanwezig waren, kregen ruim 35.000 handtekeningen aangebonden van mensen die het orkest willen behouden.

Lees ook:Rijksmuseum en kabinet tekenen koopcontract voor twee Rembrandts
Lees ook:Hommeles op stadhuis Rotterdam
Lees ook:Minister ontziet omroeporkesten
Lees ook:Cliff Richard in de Ziggo Dome
Lees ook:Verbouwing paleis Huis ten Bosch ‘bijna twee keer zo duur’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>