Minister ontziet omroeporkesten

Minister van Bijsterveldt van Onderwijs wil delen van het Muziekcentrum van de Omroep (MCO) zien te behouden. In het regeerakkoord staat dat het centrum zou worden opgeheven. De minister trekt er 12 tot 14 miljoen euro voor uit om delen overeind te houden. In het MCO zitten onder meer het Metropole orkest, het Radio Filharmonisch orkest en het Groot Omroepkoor. Van Bijsterveldt noemt het MCO belangrijk voor de levende muziek en verwijst naar de protesten van burgers tegen opheffing.

 

In de zomer neemt ze een definitief besluite over het Muziekcentrum. MCO directeur Kok zegt blij te zijn dat het ‘ongemotiveerd afschaffen van de omroeporkesten’ van de baan is. Hij hoopt dat de MCO betrokken wordt bij de discussie over hoe het verder moet met de verschillende orkesten. De minister wil het aantal omroepen terugbrengen van 21 naar 8. Overigens hadden omroepen daarvoor zelf ook al voorstellen gedaan. NOS directeur De Jongis blij dat het kabinet ‘er geen gras over laat groeien: ‘Hoe sneller er een eenvoudig stelsel komt, hoe minder bureaucratie en hoe langer het duurt voordat de ingrepen gevolgen hebben voor de programma’s’.

Lees ook:Ouders bepalen op proef zelf schoolvakanties
Lees ook:Acties orkesten tegen opheffing
Lees ook:Minister Verburg pleit voor topdorpen
Lees ook:Hilversum Media Festival 2011
Lees ook:Heb je geen auto? Tóch autobelasting betalen!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>