Gesteggel over Nieuwjaarsfeest Rotterdam

Het Rotterdamse stadsbestuur had  alle plannen voor de Nationale Nieuwjaarsnacht afgewezen. Volgens wethouder Dominic Schrijer (PvdA) waren de ingediende plannen te duur zijn of voldeden niet aan de eisen. De gemeente had twee ton klaar liggen voor het feest, dat dit jaar voor de derde maal (2009: klik hier) had moeten plaatsvinden. De gemeenteraad wil dat het feest er wel komt: de wethouder gaat dat onderzoeken.

Door de rellen vorig jaar op het strandfeest van Hoek van Holland zijn de vergunningseisen aangescherpt. ‘Dit is het zoveelste feest dat verdwijnt van de Rotterdamse evenementenagenda’, reageerde fractievoorzitter Arno Bonte van GroenLinks. ‘De wethouder lijkt na het vertrek van de Dance Parade opnieuw een stap te zetten om van Rotterdam een Meppel aan de Maas te maken.’  De afgelopen drie jaar was er in de havenstad een Nationale Nieuwjaarsnacht met optredens vanaf het grootste varende podium van Europa met aansluitend een grote vuurwerkshow.

Lees ook:Rotterdam Dance Parade
Lees ook:Rotterdam schrapt Dance Parade
Lees ook:Fit For Free Dance Parade Rotterdam
Lees ook:Dance Parade Middelburg wordt ‘City of Dance’
Lees ook:Schietpartij verpest Rio aan de Rijn in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>