Blue Monday – het gaat vanzelf wel weer voorbij

IMG_20160522_142902Maandag 17 januari 2011 is het Blue Monday: de meest deprimerende dag van het jaar (2013: klik hier). Dat bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall een paar jaar geleden aan de hand van een wetenschappelijke formule. De derde maandag in januari schijnen we ons het meest triest, dépri of weemoedig te voelen. Volgens de psych realiseren we ons in de derde week van deze koude, natte en donkere maand, dat van onze goede voornemens voor het nieuwe jaar niets terecht is gekomen. De feestdagen waren duur en de rekeningen voor het nieuwe jaar stromen binnen. En het duurt nog maanden voor de vakantie in zicht komt.

 

Overigens zou volgens diezelfde formule de vrijdag in juni, die het dichtst bij het begin van de zomer ligt, de vrolijkste van het jaar zijn. Dan veert menigeen op, met de vakantie voor de deur. De formule ziet er als volgt uit: W+(D-d)]x TQ gedeeld door M x Na. [W=het weer, D=dept (schulden) minus d= salaris van januari, T=tijd sinds Kerstmis, Q=periode waarin het toch niet lukte een slechte gewoonte af te leren, M=algemene motivatie en NA=need to make action & do something about it (de noodzaak om actie te ondernemen en er iets aan te doen)].

 

Misschien is de beste remedie: laat je niet gek maken. Ga sporten, joggen of naar de zonnebank. Of juist niet: blijf lekker in bed, of zet een lekkere zwijmelfilm op. Ook Blue Monday ‘gaat vanzelf wel weer voorbij’.

Lees ook:Dipje op Blue Monday? Het wordt vanzelf wel weer dinsdag!
Lees ook:Blue Monday – de somberste dag van het jaar
Lees ook:Blue Monday: maandag 15 januari ‘slaan depressies toe’
Lees ook:Blue Monday – het komt vast wel weer goed
Lees ook:Maandag 16 januari, Blue Monday: laat je niets wijs maken!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>