AD Oliebollentest 2010

Gisteren werd al bekend dat de gebakkraam van Richard Visser uit Rotterdam na zeven jaar op rij nummer 1 te zijn geweest, niet in de top-10 van ‘s lands beste oliebollen voorkomt; nu is de uitslag bekend van de jaarlijkse oliebollentest, die dagblad AD sinds 1993 laat uitvoeren (2014: klik hier). Dit jaar komt meesterbakker Voskamp uit Spijkenisse als eerst uit de bus; vorig jaar eindigde hij nog op een roemloze 62e plaats. Volgens de jury valt zijn oliebol ‘op alle punten in de smaak’. Visser eindigt ditmaal op de plaats 16.

De jury testte honderd kramen in het hele land. De slechtste oliebollen vond de jury bij de gebakkraam op het Gildeplein in Purmerend; ‘Wat een prutsers’, luidde het oordeel van de jury, die er de Voedsel –en Warenautoriteit op af wil sturen. Het viel het AD op dat er dit jaar minder goede oliebollen te koop zijn. Veel kraamhouders hadden door het winterweer te kampen met bevroren apparatuur, waardoor ze moeilijk goed beslag konden maken. Er werden maar liefst zeven nullen uitgedeeld, waaronder één ook uit Spijkenisse, waar de winnaar dit jaar vandaan komt.

Lees ook:AD Oliebollentest 2011
Lees ook:Beste oliebol in Rotterdam, braakbal in Leiden
Lees ook:Oliebollentest 2013: van ‘hulde’ tot ‘zelfs niet geschikt als visvoer’
Lees ook:Oliebollentest 2011
Lees ook:Oliebollentest 2010

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “AD Oliebollentest 2010

  1. winning

    Waarom melden jullie niet het tel .nr. of het adres van de winnaar,dan kan ik ze ook gaan kopen. Ruimte genoeg op jullie site. Alleen een naam is , daar heb je niks aan.

      /   Reply  / 
  2. Erik Feenstra Auteur

    Aan het eind van de eerste alinea kunt u naar de volledige lijst doorklikken.

      /   Reply  / 
  3. m Kraaijeveld

    Toevallig staan de oliebollen van mijn man op nummer 1 bij mij ! Elk jaar weer….. Kan de beste oliebollenbakker niet tegen op.

      /   Reply  / 
  4. martin

    wat ik zo raar vind altijd aan de testen van het AD, en of het nu oliebollen of haringen zijn elk jaar klopt er niet zo veel van in mijn ogen

    Hoe kan de Nr1 van vorig jaar nu 16e staan?

    Doet hij het nu zoveel anders als dat jaar?

    het zijn leuke testen maar helemaal kloppen doet het niet

      /   Reply  / 
  5. Karin

    Hou toch eens op met die testen, onzin. Iedere streek of regio heeft een eigen smaak en de westerlingen kunnen niet bepalen wat het zuiden of noorden lekker vind.

      /   Reply  / 
  6. danielle

    hoe kun je je hier voor opgeven dat ze je oliebol komen testen

      /   Reply  / 
  7. ikke

    bakkerij vaags in aalten is vaag. stop 5 oliebollen in zak, hoewel er voor 6 betaald is.
    het personeel is onvriendelijk en de oliebollen niet te eten.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>