Negen sterrenrestaurants erbij in Nederland

De Nederlandse culinaire opmars zet zich door. Sinds vanmorgen is ons land negen gastronomische Michellinsterren rijker die een ster kregen (2013: klik hier). Dat staat in de nieuwe Michellingids, die vanaf 26 november 2009 in de winkels ligt. Ons land telt nu 98 zaken met een ster: twee met drie sterren, dertien met twee en 83 met één. Vorig jaar waren dat er nog 83. Naast de 12 nieuwe sterren kregen 97 restaurants een Bib Gourmand, waarvan 20 nieuwe: een symbool voor een verzorgde maaltijd voor een schappelijke prijs.

 

Drie sterren vervielen: één restaurant verloor één van haar twee sterren en twee restaurants met één ster moesten die inleveren. De Librije in Zwolle en Oud Sluis in het Zeeuwse stadje Sluis blijven de twee hoogst gewaardeerde restaurants in ons land. De nieuwe sterrenrestaurants zijn: Vermeer in Amsterdam, La Provence in Driebergen-Rijsenburg, ML in Haarlem, Kasteel Heemstede in Houten, ’t Amsterdammertje in Loenen aan de vecht, De Burgemeester in Montfoort, De Groene Lantaarn in Zuidwolde, La Trinité in Sluis en One in Roermond.

Lees ook:Nederland twaalf Michelinsterren rijker
Lees ook:Nederland zeven Michelinsterren restaurants rijker
Lees ook:De Michelinsterren 2015 zijn verdeeld
Lees ook:Sterrenregen tijdens presentatie Michelingids 2014
Lees ook:Nederland drie nieuwe tweesterrenrestaurants rijker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>