De Michelinsterren 2015 zijn verdeeld

IMG_20160615_171115Maandag 24 november is in Theater aan het Vrijthof in Maastricht de Michelingids 2015 gepresenteerd en is bekend geworden welke restaurants een Michelinster (al dan niet erbij) krijgen of verliezen: de aanduiding voor ‘een goede tot zeer goede keuken en een correctie bediening’ (editie 2016: klik hier). De Librije in Zwolle had al drie sterren, het nieuwe zusje in het Waldorf Astoria aan de Amsterdamse Keizersgracht, dat begin dit jaar openging, kreeg er meteen twee.

Het Amsterdamse Okura Hotel heeft nu drie sterrenrestaurants: Sazanka kreeg een ster, Ciel Bleu heeft er twee en Yamazato één. Nederland telt nu 100 sterrenrestaurants: 79 restaurants met één ster, 19 met twee en 2 met drie sterren. De Leest in Vaassen houdt drie sterren. Restaurant ‘t Nonnetje in Harderwijk en De Lindenhof in Eindhoven krijgen er een tweede ster bij.  Vijf restaurants kregen dit jaar hun eerste ster: Sazanka en Sinne in Amsterdam, Ratatouille in Haarlem, FG Food Labs in Rotterdam en Wiesen in Eindhoven. Er zijn ook verliezers: twee restaurants verloren hun beide sterren, één ging van twee naar één ster en negen verloren hun ster.  Eerder deze maand werden de Bib Gourmands verdeeld: de ‘sterren’ voor restaurants die voor 35 euro ‘een prima maaltijd serveren’.

Lees ook:Nederlandse Michelinsterren 2017 zijn verdeeld
Lees ook:Nederland zeven Michelinsterren restaurants rijker
Lees ook:Uniek en nergens anders ter wereld vertoond: alle Nederlandse restaurants behouden hun Michelinsterren
Lees ook:Sterrenregen tijdens presentatie Michelingids 2014
Lees ook:Restaurants wachten in spanning op Michelingids 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>