Nederland zeven Michelinsterren restaurants rijker

IMG_20160615_171115Nederland is sinds vandaag 3 restaurants met twee sterren en vier met één ster rijker: Michelinsterren, een erkenning voor restaurants met een bijzondere keuken en een goede bediening (2013: klik hier). Inspecteurs komen anoniem eten en betalen na afloop zelf de rekening. De criteria zijn wereldwijd gelijk. De rode gids van bandenfabrikant Michelin verschijnt ieder jaar. In de Michelingids 2013 telt Nederland in totaal 101 sterrenrestaurants: dat staat in de nieuwe Michelingids 2013, die maandag 26 november in Maastricht werd gepresenteerd. twee met drie sterren, 18 met twee en 81 met één ster.

De restaurants met een tweede ster zijn Aan de Poel in Amstelveen, Treeswijkhoeve in Waalre en Samhoud Places in Amsterdam. Vier restaurants krijgen voor het eerst een ster: Kaagjesland in Reeuwijk, Block’s restaurant in Amersfoort, HanTing Cuisine in Den Haag en Bord’Eau in Amsterdam. In Nederland hebben twee restaurants drie sterren: goed voor een uitzonderlijk goede keuken, een onberispelijke bediening, stijlvol ingericht, op een toplocatie en met de beste wijnen. Volgens de gids zijn driesterrenrestaurants ‘een reis waard’. In Nederland zijn en blijven dat De Librije in Zwolle en Oud Sluis in het Zeeuwse stadje Sluis. Autobanden-fabrikant Michelin begon in 1900 met de uitgave van een gids om chauffeurs te wijzen op restaurants en hotels in Frankrijk. In de 20er jaren verscheen het sterrensysteem. Drie weken voor het verschijnen van de Michelginds worden de Bib Gourmands bekendgemaakt: een symbool voor een verzorgde maaltijd voor een schappelijke prijs. Dit jaar telt Nederland 20 Bib Gourmands bij, maar er vervielen er 17.

Lees ook:Restaurants wachten in spanning op Michelingids 2014
Lees ook:Michelin sterrenregen over Nederland
Lees ook:De Michelinsterren 2015 zijn verdeeld
Lees ook:Nederlandse Michelinsterren 2017 zijn verdeeld
Lees ook:Bib Gourmand Benelux 2015 is uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>