Vaarwel telefooncel

historieDe telefooncel gaat uit het straatbeeld verdwijnen. De KPN had tot nu toe de plicht om te zorgen voor één cel per 5.000 inwoners. Nu zo'n beetje het hele land met een mobieltje over straat loopt, schrapt de staatssecretaris van Economische Zaken, Frank Heemskerk, deze wettelijke verplichting. Hij vindt de telefooncel 'vrijwel overbodig'.

‘Ook nu al schieten mensen zonder mobieltje iemand op straat aan, als zij dringend moeten bellen’, zei hij vrijdagochtend in het Radio 1-Journaal. Alleen op drukke punten blijven telefooncabines staan, zoals op treinstations en vliegvelden. Een woordvoerder van KPN zei dat 1800 van de 4000 telefooncellen ‘niet meer rendabel’ zijn. Persoonlijk ga ik nog wel eens de straat op zonder mobieltje en besef pas later dat het ding nog op de keukentafel ligt. Tot nu toe maakte me dat nooit wat uit: ik ben niet zo’n belfanaat. Ik zal eraan moeten wennen, dat-ie nu toch echt tot de handbagage moet gaan behoren.

Lees ook:Nieuwe dienstregeling NS loopt naar behoren
Lees ook:Kans op deelname Oranje aan WK voetbal in Rusland lijkt verkeken
Lees ook:Ajax-Feyenoord in Amsterdam ArenA: het wordt rete-spannend!
Lees ook:Bomalarm bij Verzetsmuseum Leeuwarden
Lees ook:Randstad verandert tijdens nucleaire top in vesting

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vaarwel telefooncel

  1. Leo

    En weer verdwijnt iets herkenbaars uit het straatbeeld….slachtoffer van de moderne tijd waarin het niet bezitten van een mobiel bijna wordtgezien als verwijtbaar gedrag…..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>