Randstad verandert tijdens nucleaire top in vesting

IMG_20161012_165223Voor en tijdens de nucleaire top op maandag 24 en dinsdag 25 maart in Den Haag (de NSS) zal een groot deel van de Randstad zijn veranderd in een ware vesting. De conferentie in het World Forum moet de wereld op nucleair gebied veiliger maken, nucleair terrorisme vóór blijven, de berg nucleair afval verminderen en het opslaan hiervan beperken tot zo min mogelijk plekken. Daarnaast wil Obama met de andere G7-leiders de situatie in Oekraïne bespreken.

Veiligheid staat voorop, want er komen 58 wereldleiders en 5.000 delegatieleden naar ons land. Zij worden vervoerd in dienstauto’s met geheime kentekenplaten die de traditionele vlaggetjes op de auto’s vervangen. Er worden 13.000 agenten, 3.000 militairen en 3.000 marechaussees ingezet. Het wordt de grootste Nederlandse politieoperatie ooit. De hele top zal ons land enkele tientallen miljoenen euro’s kosten. Rond de vliegvelden, havens en treinstations zijn extra controles. Er komen verschillende veiligheidsgebieden, bijvoorbeeld rond het World Forum, paleis Huis ten Bosch (waar de koning maandagavond een diner aanbiedt) en hotels (waar wereldleiders slapen, zoals: Kurhaus Scheveningen, Hotels van Oranje in Noordwijk en Okura Amsterdam).

De landsgrenzen worden tijdelijk extra bewaakt en kunnen zelfs helemaal op slot als dat nodig is. Het luchtruim wordt in een straal van 100 kilometer rond Den Haag aan banden gelegd en in een straal van 17 kilometer voor alle vliegverkeer afgesloten. Voor de kust varen twee marineschepen en er staat luchtafweergeschut opgesteld. Zwemmen, surfen en varen is verboden voor de kust van Noordwijk en Scheveningen. Een groot deel van de Randstad gaat op slot. Wie maandag of dinsdag naar Den Haag moet, kan beter niet met de auto komen, vrij nemen of thuis werken. Bedrijven rond snelwegen, zoals de A4, zullen hun deuren moeten sluiten. In de hele gemeente Haarlemmermeer is fotograferen verboden, spotten van regeringstoestellen is dus uit den boze. De Polderbaan is omgebouwd tot parkeerplaats voor regeringsvliegtuigen.

 

Lees ook:Den Haag tijdens top ‘onneembare vesting’
Lees ook:Internationale topconferentie maart 2014 in Den Haag
Lees ook:Polderbaan tijdens wereldtop parkeerplek regeringsvliegtuigen
Lees ook:Vuurschepenrace Scheveningen-Harwich
Lees ook:Zuidwesterstorm op tweede paasdag: code geel voor heel Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>