Nieuwe dienstregeling NS loopt naar behoren

De Nederlandse Spoorwegen (NS) liet zondag haar nieuwe dienstregeling in (2014: klik hier). Volgens de NS is het spoorboekje zo verbeterd, dat reizigers vaker de trein kunnen nemen. Instappen zonder op de klok te kijken kan nu niet alleen in de Randstad, maar ook in Twente en tussen Arnhem en Nijmegen. De nieuwe dienstregeling van de NS heeft reizigers vandaag niet op hol gebracht. Volgens een woordvoerder van reizigersvereniging Rover moeten mensen er nog wel aan wennen, vooral als ze ineens op een ander perron moeten overstappen. Maandagochtend kwamen er ongeveer tweemaal zoveel klachten binnen als normaal: ‘niet schrikbarend’, vindt de woordvoerder.

Reizigers vanuit Arnhem richting Den Haag en Rotterdam moeten nu overstappen in Utrecht en kunnen niet meer lekker blijven zitten. Daartegenover staat nu wel een directe verbinding vanuit Arnhem richting Schiphol. Arnhem was als enige regio in ons land nog niet rechtstreeks verbonden met de nationale luchthaven. De NS koos voor deze directe lijn, maar moest daarvoor iets inleveren en dat werd de rechtstreekse verbinding met het westen van de Randstad. Verder zijn nieuw; intercity’s tussen Amsterdam en West-Friesland, in de spits achtmaal van Haarlem naar Amsterdam en nachttreinen tussen Rotterdam, Gouda en Utrecht. Het aantal treinritten groeide met 3%, het aantal treinstations groeide tot 380. In de toekomst wil de NS op de belangrijkste routes 6x per uur een Intercity en 6x per uur een Sprinter.

Lees ook:Amsterdam krijgt rechtstreekse trein naar Londen
Lees ook:Bommen ontregelen verkeer bij Zwolle
Lees ook:Flixbus gaat rijden tussen steden zonder directe treinverbinding
Lees ook:Amsterdam door files slecht bereikbaar
Lees ook:Arnhem onbereikbaar met de trein

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>