Pinkpop 2008, nieuwtjes

Radio 3FM doet zaterdagavond 31 mei en zondag 1 juni de hele dag live verslag van Pinkpop 2008 (editie 2013: klik hier). De DJ’s interviewen artiesten en maken sfeerimpressies. In de 3FM studio op het terrein verzorgen artiesten als Pete Murray, Gevin DeGraw en Moke een speciaal optreden voor de luisteraars.  3FM zendt ook  registraties uit van vrijdag. 

Geen concert zonder Mojo: het bedrijf dat sinds 1968 jaarlijks zo’n 200 evenementen  regelt, die door meer dan een miljoen toeschouwers wordt bezocht. Ook voor Pinkpop is Mojo directeur Rob Trommelen (48) dé onderhandelaar met agenten en managers. Metallica komt: de grootste en populairste rockband ooit op Pinkpop. Daarmee krijgt Pinkpop drie Amerikaanse megagroepen en iedere dag een topband: Metallica op vrijdag, Foo Fighters op zaterdag en Rage Against The Machine op zondag.

 

Amnesty International, muzikanten en 3FM vragen op het festival aandacht voor mensenrechtenschendingen in China. Festivalgangers kunnen een petitie tekenen of op de foto gaan, om de vrijlating van mensenrechtenactivist Hu Jia in China te eisen. Hij belandde maart 2008 in de gevangenis, omdat hij kritische artikelen op Internet plaatste en met buitenlandse journalisten en politici sprak. Speciale gast is de Chinese banneling Shao Jiang, die tweemaal in de gevangenis zat. Op Pinkpop vertelt hij over zijn ervaringen en de arrestatie van activisten in de aanloop naar de Olympische Spelen.

Er rijden extra treinen  tussen Landgraaf en Heerlen en pendelbussen  tussen het station en het festivalterrein. De NS verkoopt speciale Pinkpopretours.

Lees ook:Pinkpop op zaterdag (Rolling Stones) na half uur al uitverkocht
Lees ook:Pinkpop 2008: er zijn nog kaarten
Lees ook:Bruce Springsteen sluit Pinkpop 2012 af
Lees ook:Pinkpop 2015 in Landgraaf
Lees ook:Jubileumeditie Pinkpop met The Rolling Stones

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Pinkpop 2008, nieuwtjes

  1. Pingback: Pinkpop 2008: er zijn nog kaarten | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>