Pinkpop 2008: er zijn nog kaarten

Vrijdag 30 mei tot en met zondag 1 juni vindt de 39e editie van Pinkpop plaats: het oudste en bekendste openlucht popfestival in Nederland, sinds 1988 op het terrein van Megaland in Landgraaf (2013: klik hier). Het is de eerste keer dat Pinkpop niet op zaterdag, maar op vrijdag begint. Normaal is het festival tijdens Pinksteren, maar dat viel dit jaar zó vroeg, dat het eenmalig naar eind mei verhuisde. Volgend jaar vindt het weer ‘gewoon’ met Pinksteren plaats. From First To Last opent Pinkpop op vrijdag. Met Metallica, Foo Fighters, Rage Against The Machine en Cointing Crows is het festival volgens de website ‘al geslaagd’. Maar ook Queens of the Stone Age, Kaiser Chiefs, Editors, The Verve en Incubus zijn toppers. Uit eigen land komen onder andere Moke, Racoon en SAT2D. Zie ook ‘Pinkpop nieuwtjes‘.

 

Met veel oude én nieuwe gezichten staan in totaal 40 acts op drie podia op het programma. Maandag waren er volgens de organisatie 90.000  verkocht.  Het festivalterrein gaat vrijdag open om 12 uur; het programma begint vrijdag vanaf 16 uur. Zaterdag 10 uur, programma vanaf 13 uur en zondag 9 uur, programma vanaf 12 uur. Alle dagen is het afgelopen om 23 uur. Er zijn drie volledig ingerichte campings. Alvast op donderdag komen heeft geen zin, want de campings gaan pas vrijdag om 12 uur open. De organisatie van Pinkpop waarschuwt festivalbezoekers die op vrijdag met de auto naar Landgraaf willen komen: zij vreest dat ze massaal in de avondspits terechtkomen. Landgraaf is slechter bereikbaar, omdat de A73 door tunnelproblemen is gesloten. Bezoekers kunnen beter met het openbaar vervoer komen.

Lees ook:Pinkpop 2010
Lees ook:Pinkpop bestaat veertig jaar
Lees ook:Pinkpop 2012
Lees ook:Pinkpop 2011 als vanouds in pinksterweekend
Lees ook:Pinkpop Classic 2012

1 Reacties // Reageer

One thought on “Pinkpop 2008: er zijn nog kaarten

  1. Pingback: Pinkpop bestaat veertig jaar | Eropuit

  2. Pingback: Rock Werchter in Belgisch Brabant | Eropuit

  3. Pingback: Haarlem Letterenloop | Eropuit

  4. Pingback: Pinkpop 2008, nieuwtjes | Eropuit

  5. Autobedrijf

    Een tijd geleden, maar het was een zalige dag toen de tijd!

    ————————————————–

    http://apk-autobedrijf.nl/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>