P.C. Hooftstraat wordt donderdag feestelijk heropend

IMG_20160511_182935Donderdagavond 3 september wordt de Amsterdamse P.C. Hoofstraat feestelijk opgeleverd. Nederlands meest prestigieuze modestraat – en volgens modefanaten de énige van ons land – is sinds juni stevig op de schop gegaan. De straat kreeg aan één kant een verbreed trottoir met bomen, zitjes en parkeerplekken en een fietsstrook aan de overkant: alles met rode klinkers geplaveid. Als ‘de P.C.’ klaar is, sluit hij goed aan bij de grote gerenoveerde musea om de hoek: Rijksmuseum, Stedelijk Museum en Van Gogh Museum.

De P.C. Hooftstraat werd eind 19e eeuw aangelegd en was tot in de jaren tachtig een woonstraat met buurtondernemers: een slager, bakker, groentewinkel en de kleinste Albert Heijn van het land. Couturier Edgar Vos zat er al, net als de studio van Fong Leng. In de jaren ’90 kwamen de eerste grote namen naar de ‘P.C.’ en veranderden het duffe straatje in de ‘Amsterdamse Bond Street’: Cartier (1997), Louis Vuitton (2002), Dior, Chanel, Hermès (2007), Tiffany’s (2009). Jeansmerk G-Star opende er in 2008 haar flagship-store. De straat kreeg ‘smoel’, trok steeds meer mensen en auto’s en de huren explodeerden. Jaarlijks vertrekken zo’n dertig ondernemers die het niet hebben gered, maar zij hebben met de verkoop van hun pand geen windeieren gelegd. De straat is nooit af: altijd wordt er wel aan een pand gesleuteld en getimmerd. Kelders worden uitgegraven, iedere meter wordt benut en het publiek blijft komen: altijd zijn er wel een paar BN’ers te zien, maar tegenwoordig ook steeds meer rijke Russen en Chinezen.

Lees ook:Opening flagship store H&M in pand Maison de Bonneterie
Lees ook:Opening superstore H&M op de Dam
Lees ook:Explosie richt ravage aan in centrum Zwolle
Lees ook:Keukenhof sluit af met recordjaar
Lees ook:Koningin opent Scheepvaartmuseum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>