Poppenhuizen en Mineralenbeurs in Rijswijk

De Evenementenhal van Rijswijk sluit 1 juli haar deuren: de locatie voldoet niet en er is te weinig parkeerruimte: de evenementen leveren daardoor te weinig op. De vakbeurzen worden voortgezet in Evenementenhal Gorinchem. Maar voor de sluiting een feit is, staan er nog een aantal gepland. Zo nemen het weekend van 8 en 9 maart 2008 poppen hun intrek in hal in Rijswijk: op de Poppen, Poppenhuizen en Miniaturenbeurs (2012: klik hier). Een weekend lang zijn prachtig gedetailleerde poppenhuizen te bewonderen, die gemaakt zijn door ervaren vakmensen op miniatuurgebied. Zie ook ‘Evenementenhal blijft open‘ en Poppen -en mineralenbeurs 4 en 5 oktober.

 

 

Er zijn tal van accessoires voor poppenhuizen te koop, maar ook sfeerverlichting, wandbekleding, mozaïekvloeren en gereedschap voor de doe-het-zelvers.  Poppen zijn er in alle soorten en maten, naast poppenkleertjes, barbie kleding en fantasiefiguren. De deuren zijn open van beide dagen van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang kost € 5,=; kinderen van 2 tot en met 10 jaar € 4,=.  Voor die prijs hebben zij ook toegang tot Kinderspeelstad. 

 

 

mineraalDit weekend vindt ook de Internationale Mineralenbeurs plaats (2009: klik hier). Bezoekers kunnen met één entreekaartje beide beurzen bezoeken. Mineralen, fossielen, bewerkte edelstenen, maar ook uitgebreide literatuur. Altijd populair op de beurs zijn de ‘micromounts’: microscopisch kleine steentjes, die wereldwijd door tienduizenden worden verzameld. Bij de stand van het Gemmologisch Instituut Höfelt kunnen bezoekers stenen laten determineren. Kinderen kunnen leren steen slijpen en polijsten.

Lees ook:Poppenhuizen en mineralen in Rijswijk
Lees ook:Evenementenhal Rijswijk blijft open
Lees ook:Poppenhuizen- en Mineralenbeurs Rijswijk
Lees ook:Poppenhuizen en miniaturen Arnhem
Lees ook:Modelbouw & Miniatuur Rijswijk

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Poppenhuizen en Mineralenbeurs in Rijswijk

  1. Pingback: Pop-Beer-Hobby Festival in Hilversum | Eropuit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>