Dag van het Park 2010

Zondag 30 mei 2010 organiseert de ANWB met Nederlandse gemeenten de Dag van het Park (editie 2011: klik hier). Alle gemeenten in het land zijn uitgenodigd mee te doen: klik hier voor de lijst van zo’n 50 gemeenten die zich hebben aangemeld en activiteiten in hun park(en) organiseren. In 2005 riep de AWNB deze dag in het leven om op een positieve manier aandacht te vragen voor het groen in de stad, naar Belgisch voorbeeld: daar vindt inmiddels de 20e editie plaats.

Tijdens de dag van het Park zijn er activiteiten voor jong en oud in het park. Bewoners kunnen (opnieuw) kennismaken met het park en gemeenten kunnen parken en groenbeheer extra in het zonnetje zetten. Voor deze zesde editie werkt de ANWB onder andere samen met de Bomenstichting, die dit jaar haar veertigjarig jubileum viert. Thema dit jaar is dan ook ‘Bomen’: bomen in het park, ‘bomen’ over het park, bomen kijken, voelen, zoeken, klimmen, bewonderen, planten. De landelijke opening vindt plaats in Maastricht: daar staat voor de vijfde keer een natuurmarkt in de Natuurtuinen Jekerdal, Jekerdalpark aan de Drabbestraat.

Lees ook:Dag van het Park 2011
Lees ook:Dag van het Park 2014
Lees ook:Dag van het Park 2012
Lees ook:Dag van het Park 2015
Lees ook:Woensdag 16 maart: Nationale Boomfeestdag 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>