Dag van het Park 2012

Zondag 3 juni 2012 vindt voor de 8e keer de Dag van het Park plaats (2014: klik hier). ‘De natuur is dichterbij dan u denkt’, meldt de ANWB die de dag organiseert in samenwerking met Nederlandse gemeenten. Ruim zestig parken in het hele land doen eraan mee Thema dit jaar is ‘kom je eigen park ontdekken’ en heeft als doel bezoekers te laten ervaren hoe leuk recreëren in een park is.

Binnen dat thema zijn uiteenlopende activiteiten gepland. De ANWB organiseert onder meer trampolinespringen, speurtochten, fiets- en wandelroute, fietsen checken en Oudhollandse spelen: Jeu de boules, reuze mikado, reuze schaken, dam- en schaakborden en sjoelbakken. In 2005 riep de AWNB deze dag in het leven om op een positieve manier aandacht te vragen voor het groen in de stad, naar Belgisch voorbeeld: daar vindt de dag al veel langer plaats. Zondag gaat het zomerseizoen van start van het Openluchttheater in het Amsterdamse Vondelpark. De officiële opening wordt om 16.00 uur verricht door Jan Jaap van der Wal. Daarna treedt Alain Clark op  Tot en met 2 september is er elke weekend op vrijdagavond dans, zaterdagmiddag jeugdtheater en jazz-optredens, zaterdagavond cabaret en zondagmiddag muziek.

Lees ook:Dag van het Park 2010
Lees ook:Dag van het Park 2011
Lees ook:Dag van het Park 2015
Lees ook:Dag van het Park 2014
Lees ook:Openluchttheater Vondelpark voorlopig gered

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>