Dag van het Park 2011

Zondag 29 mei 2011 vindt voor de zevende keer de Dag van het Park plaats. ‘De natuur is dichterbij dan u denkt’, meldt de ANWB die de dag organiseert in samenwerking met Nederlandse gemeenten. Thema dit jaar is ‘Op avontuur’: dat natuur in de buurt kan ook spannend kan zijn. Binnen dat thema zijn activiteiten als: vossenjachten, schatzoeken, speurtochten, survival in het park, hutten en vlotten bouwen,  boomklimmen en koken met onkruid.

 

Alle gemeenten in het land zijn uitgenodigd mee te doen: klik hier voor de lijst van gemeenten die zich hebben aangemeld en activiteiten in hun park(en) organiseren. In 2005 riep de AWNB deze dag in het leven om op een positieve manier aandacht te vragen voor het groen in de stad, naar Belgisch voorbeeld: daar vindt inmiddels de 21e editie plaats.  Zondag gaat in Amsterdam Zuidoost het Bijlmerpark weer open voor het publiek, dat de afgelopen jaren compleet op de schop ging. Nóg een opvallende nieuwkomer is het Airport Park op Schiphol, een park achter de pascontrole boven de D-Pier in Lounge 1, dat onlangs werd geopend door prinses Irene.

Lees ook:Dag van het Park 2010
Lees ook:Dag van het Park 2012
Lees ook:Dag van het Park 2014
Lees ook:Dag van het Park 2015
Lees ook:Amsterdam krijgt Nelson Mandelapark

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>