Koning Willem-Alexander opent vernieuwde Thialf op vrijdag 27 januari

IMG_20160516_161248Vrijdag 27 januari opent koning Willem-Alexander het vernieuwde Thialf in Heerenveen. De koning opent het gerenoveerde ijsstadion door het startschot te geven voor een shorttrackrace en een langebaanwedstrijd. Voorafgaand aan de openingshandeling wordt een show opgevoerd over de geschiedenis van Thialf en na afloop krijgt de koning een rondleiding.

Thialf werd in 1967 officieel geopend door prinses Christina. Sindsdien werd het stadion meerdere malen verbouwd. Zo kreeg de ijsbaan in 1986 een overkapping. Met de laatste verbouwing wil Thialf zichzelf terug op de kaart zetten als supersnelle baan voor topschaatsers. Thialf werd op 5 november al geopend met een open dag voor het publiek; sindsdien vonden er al een aantal grote schaatstoernooien plaats. Vrijdagavond is de koning in Rotterdam: daar woont hij de première bij van de film Double Play op het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR).

Lees ook:IJsstadion Thialf Heerenveen op de schop
Lees ook:Veel afzeggingen en afscheid Mark Tuitert bij WK Allround in Thialf
Lees ook:Geen nieuw Thialf voor Heerenveen
Lees ook:Rijksmuseum heropent 13 april 2013
Lees ook:Koning heropent Mauritshuis Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>