Grootste fietsbeleving ‘De Fietser’ opent haar deuren: Fiets Experience Center in Ede

IMG_20160604_173820Op zaterdag 12 november gaat het grootste Fiets Experience Center van Nederland open voor alle fietsliefhebbers: De Fietser in Ede biedt de grootste fietsbeleving van Nederland. Op 9000 m2 zijn de bekende fietsmerken in hun eigen fietswereld vertegenwoordigd. Vanaf 12 november is De Fietser gratis toegankelijk voor het publiek, om zelf fietsen te testen, te beleven, een bezoek brengen aan het museum of genieten van al het lekkers in Restaurant De Fietser (bron: persbericht).

Historie en moderne techniek ontmoeten elkaar in De Fietser, gevestigd in de voormalige ENKA-fabriek. De garenfabriek opende in 1909, sloot in 2002 en wat overeind bleef staan is tegenwoordig een rijksmonument. Het monumentale pand is voorzien van meer dan 400 beacons* die de bezoekers via hun smartphone herkennen en ze feilloos begeleiden in hun route door De Fietser. Het experience center heeft bovendien een compact museum over de historie van fietsen in Nederland, een ebike informatieplein, een restaurant en een indoor testbaan van bijna een halve kilometer lang.

Speciaal openingsweekend 12 en 13 november is het tussen 10.00 en 17.00 uur feest bij De Fietser in Ede. Iedereen kan kennis komen maken. Speciaal voor deze opening is zaterdag tussen 13.00 en 16.00 hockeyster Naomi van As aanwezig in de KOGA wereld. Daarnaast zijn er, naast de Fietser Experts, extra mensen vanuit de verschillende merken beschikbaar voor vragen en is het mogelijk gebruik te maken van de testbaan. Vanaf 16 november is De Fietser van woensdag tot en met zondag geopend voor publiek: doordeweeks van 10.00- 18.00 en in het weekend van 10.00-17.00 uur.

Lees ook:Fietser door hert aangereden in duinen Zandvoort
Lees ook:Amsterdam puilt uit van fietsers
Lees ook:Verbouwing Centraal Museum Utrecht klaar – gratis openingsweekend
Lees ook:Beste restaurants van Nederland 2012
Lees ook:Utrecht krijgt grootste fietsenstalling ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>