Amsterdam puilt uit van fietsers

IMG_20160604_173820Er zijn teveel fietsers in Amsterdam. Als de hoofdstad bereikbaar wil blijven, moet er nog meer worden gefietst. Maar op dit moment is de grens bereikt van wat de hoofdstad wat het aantal fietsen betreft aankan. Het wordt steeds drukker en de fietspaden zijn te smal om de drukte op te vangen. De stad heeft honderden kilometers fietspad, maar die zijn nog geen twee meter breed. Daardoor neemt het aantal ongelukken toe.

Volgens recente cijfers is 58 procent van de ernstige verkeersongelukken een fietser. Bij veel kruispunten ontstaan fietsfiles en fietsenrekken  puilen uit. In 1990 waren er 340.000 mensen per dag onderweg op de fiets, Nu zijn dat er een half miljoen. Er zijn snelle veilige fietsroutes nodig, zoals het nieuwe flitsfietspad tussen Amsterdam en Zaandam. Tot 2040 krijgt de regio er 280.000 huishoudens bij. Dan zijn snelle veilige fietsroutes bitter noodzakelijk. Bij fietsen in Amsterdam lijkt het recht van de sterkste allesbepalend. Fietsers crossen rustig door rood verder, rijden voetgangers bijkant van hun sokken en grauwen en snauwen om zich heen. Niet bepaald het beeld van een vreedzame fietser. Daarnaast stoor ik me regelmatig geel en groen aan horden toeristen die voor het eerst op een fiets lijken te zitten en door de stad laveren. Ongeoefend, zonder op of om te kijken en rekening te houden met ander verkeer op straat.

Lees ook:Meimaand Fietsmaand
Lees ook:Grootste fietsbeleving ‘De Fietser’ opent haar deuren: Fiets Experience Center in Ede
Lees ook:Meimaand fietsmaand
Lees ook:Amsterdam: uitgaansgebied Leidseplein gaat op de schop
Lees ook:Fiets –en wandelbeurs in de RAI

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>