Verbouwing Centraal Museum Utrecht klaar – gratis openingsweekend

IMG_20160918_171553Na drie jaar is de verbouwing van het Centraal Museum Utrecht afgerond. De verbouwing vond stap voor stap plaats, waardoor het museum voor het publiek open kon blijven. Het interieur is compleet op de schop gegaan en het verhaal van de Domstad staat centraal in het vernieuwde museum. Het publiek kan op zaterdag 23 en zondag 24 april gratis een kijkje komen nemen.

In het vernieuwde museum zullen bezoekers minder snel ‘verdwalen’ als voorheen. Omdat het museum uit drie delen bestaat – het klooster, de stallen en een modern bouwwerk – had het publiek er moeite mee een route te bepalen. Een glazen brug vormt nu het middelpunt van het museum. Bezoekers gaan nu weer via de hoofdingang van het oude klooster aan de Agnietenstraat naar binnen (waar ook het nijntje museum zit).

De voormalige eetzaal biedt informatie over de collectie en historie van het museum. Aan het eind van de zaal leidt de glazen brug naar de tentoonstellingsruimten in de stallen. In het hart van het museum is de eigen collectie te zien: ‘De wereld van Utrecht‘, de collectie van Utrechtenaren en kunstwerken die allemaal wel wat met de Domstad te maken hebben, zoals de maquette van de Dom, de stoelen van Rietveld en het Utrechtse schip uit het jaar 997.

Lees ook:Rijksmuseum heropent 13 april 2013
Lees ook:Koning heropent Mauritshuis Den Haag
Lees ook:De Mesdag Collectie lanceert nieuwe website
Lees ook:Paleis Het Loo vanaf 2018 drie jaar dicht voor verbouwing
Lees ook:Maandag 1 februari: officiële opening station Den Haag Nieuw Centraal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>