Museumplein Polo Amsterdam: 30 september t/m 2 oktober

IMG_20160502_143424Vrijdag 30 september tot en met zondag 2 oktober vindt op het Museumplein in Amsterdam voor het eerst een uniek sportevenement plaats: Museumplein Polo Amsterdam. Middenin het museale hart van Amsterdam strijden zes internationale polo teams uit alle delen van de wereld drie dagen lang om de nu al felbegeerde beker.

De gemeente Amsterdam was wel te porren voor een nieuw topevenement en gaf 75.000 euro subsidie. Op het plein komt een arena van 45 bij 100 meter met een bodem van fijn zand. ‘Het gras wordt dus niet vertrapt’, aldus de organisatie. De tribune is vrij toegankelijk; de arena gaat om 12.00 uur open (op zondag om 11.30 uur). Naast het ‘gewone’ programma (zie website) zijn er acties voor gedee doelen en kunnen sponsors netwerken tijdens zakelijke ontmoetingen. Ook Nederlandse ruiters zijn van de partij: drievoudig Olympisch kampioen Anky van Grusven, tienvoudig wereldkampioen Vierspanrijden IJsbrand Chardon en en Tim Lips (deelnemer in Rio) komen demonstraties geven.

Lees ook:Waalre Polo : beste polo-event in de Benelux
Lees ook:IJsbaan Museumplein: Ice*Amsterdam – t/m 5 februari
Lees ook:Ice*Amsterdam op het Museumplein
Lees ook:Polo in the City 2011 in Amsterdamse Bos
Lees ook:Jan Smit samen met André Rieu in Amsterdam ArenA

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>