Amsterdam ArenA moet Johan Cruijff stadion gaan heten

amsterdam_arena-night[1]De Amsterdam ArenA moet worden omgedoopt tot Johan Cruijff Stadion. Dat zei onder andere Ajax-erevoorzitter Michael van Praag donderdagavond in een uitzending van de NOS. Donderdag 24 maart overleed Nederlands beste voetballer ooit op 68-jarige leeftijd in zijn woonplaats Barcelona. De hele wereld had het erover en in ons land waren alle talkshows en NPO 2 de hele avond aan zijn dood gewijd.

Zie ook: Cruijff wordt vrijdagmiddag gecremeerd

In de Wereld Draait Door zeiden tafelgasten Frits Barend en cabaretier Youp van ‘t Hek actie te willen ondernemen om de nieuwe naam voor elkaar te krijgen. Ajax-directeur Edwin van der Sar vindt het daarvoor nog te vroeg, maar zei dat de club bij de eerste thuiswedstrijd veel aandacht aan Cruijff te zullen besteden. Overigens is de ArenA geen eigendom van de voetbalclub. De gemeente Amsterdam gaat er serieus over aan de slag. Dat zei wethouder van Sport Eric van den Berg donderdag in RTL Late Night. Hij sprak al met burgemeester Eberhard van der Laan: ook hij zou ervoor te porren zijn. BNR startte een publieksactie en op de site van Voetbal Internationaal kan iedereen zijn stem uitbrengen. Op dit moment staat de teller op 93 procent voor en 7 procent tegen de naamswijziging.

Lees ook:‘Johan Cruijff – En un momento dado’ als eerbetoon op zondag 27 maart bij Pathé
Lees ook:Herdenkingsmars Ajax-supporters door Amsterdam voor Cruijff
Lees ook:Johan Cruijff (68) overleden in Barcelona
Lees ook:Huldiging Ajax bij Amsterdam ArenA
Lees ook:Ajax voor het eerst sinds 2003 in kwartfinale Europees toernooi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>