Herdenkingsmars Ajax-supporters door Amsterdam voor Cruijff

IMG_20160410_134546Zondag 3 april lopen circa tweeduizend mensen mee in een mars ter nagedachtenis van Johan Cruijff. Ze verzamelen zich rond 13.00 uur op de plek waar vroeger Ajax-stadion De Meer stond en lopen 13.30 uur richting ArenA in Zuidoost. De mars duurt een kleine drie uur en is een initiatief van verschillende supportersverenigingen. Iedereen is welkom.

De tocht gaat langs het geboortehuis van de stervoetballer aan de Akkerstraat in Betondorp en langs de Rijksstraatweg en de Dolingadreef. Ajax speelt om 16.45 uur tegen PEC-Zwolle in de ArenA. Voor de wedstrijd begint, is er een minuut stilte. De Ajax-spelers dragen rouwbanden en een speciale badge op hun shirt. Het wachten is of en wanneer de Amsterdam ArenA wordt omgedoopt in Johan Cruijff-stadion, maar daarover moet worden afgewacht wat de familie van de voetballer beslist. Zondagavond is om 23.10 uur op NPO 1 de documentaire ‘The Last Match‘ te zien, ‘de koning van Catalonië‘.

Lees ook:Stille tocht in Almere voor grensrechter
Lees ook:Bon Jovi en EK voetbal in Amsterdam Arena
Lees ook:Ajax voor het eerst sinds 2003 in kwartfinale Europees toernooi
Lees ook:Treinverkeer Zwolle ligt plat door stroomstoring
Lees ook:Toch grote schermen Museumplein als Oranje de finale haalt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>