Amsterdam City Swim 2015

amsterdam[1]Zondag 6 september vindt de vierde editie plaats van Amsterdam City Swim: 2 kilometer zwemmen door de grachten om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor de spierziekte ALS. Het spande er even om of het kon doorgaan: vrijdag kwam de regen overdag en ‘s nachts met bakken naar beneden. De riolering kon al het water niet aan en doordat de riolering in de binnenstad de buizen deelt met die van het regenwater, stroomde we vrijdagmiddag rioolwater in de grachten.

De organisatie van City Swim heeft samen met de GGD en Waternet besloten dat de kwaliteit van het water toch goed is. Doordat het waterpeil fors was gestegen, moest het gemaal Zeeburg in actie komen. Door het wegpompen van al dat extra water ontstond er meer stroming, wat er toe leidde dat het meeste rioolwater is afgevoerd. Zwemmen met open wondjes is af te raden, een tetanusprik wordt aangeraden en een zwembril, oordopjes en een snorkel kunnen de risico’s verder verminderen. Verder wordt een shorty of wetsuit aangeraden om onderkoeling te voorkomen, omdat het veel frisser is dan andere jaren.

In 2011 zwommen 14 vrienden van Weert Jan Weerts, die aan ALS leed, de Hellespont over. Op 9 september 2012 organiseerden vijf van het de eerste Amsterdam City Swim. Ruim 1100 mensen sprongen de gracht in en haalden 740.000 euro op.  Onder de deelnemers was niemand minder dan prinses Máxima. Het jaar erop was het aantal verdubbeld. In 2014 werd voor het eerst ook een Amsterdam City Swim for Kids gehouden. Bijna 200 kinderen zwommen onder begeleiding de laatste 500 meter van het parcours. Samen met de ander zwemmers werd meer dan 2.4 miljoen euro opgehaald.

De City Swim for Kids start om 12.00 uur voor de Hermitage en eindigt op de Keizersgracht. De ‘echte’ City Swim start in waves vanaf 15.00 uur vanaf he tMarine Etablissement en eindigt op de Keizersgracht, bij de kruising met de Reguliersgracht. Route: klik hier.

Lees ook:Eerste City Swim Zwolle zaterdag 30 augustus
Lees ook:Rioollek Westerschelde provisorisch gerepareerd
Lees ook:Amsterdam Swim Cup 2012
Lees ook:Aegon City Rowing op de Amsterdamse Keizersgracht
Lees ook:Gumball 3000 at the ArenA in Amsterdam Zuidoost

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>