Aegon City Rowing op de Amsterdamse Keizersgracht

Donderdag 26 juni wordt een stuk van de Keizersgracht in Amsterdam net als vorig jaar omgetoverd in een heuse roeibaan, tijdens Aegon City Rowing (impressie 2013: klik hier). Van 17.00 tot 20.15 uur gaan toproeiers uit heden en verleden en bekende Nederlanders de strijd over 200 meter aan op de Keizersgracht. De start is bij Vijzelstraat de finish bij de Reguliersgracht. Toeschouwers zitten eerste rang en zien de boten op enkele meters afstand aan zich voorbij komen. Een dj en een spreker zorgen voor sfeer.

Schaatsers Mark Tuitert en Erben Wennemars verschijnen aan de start, net als voetbalcoach Frank de Boer, oud-judoka Mark Huizinga en de Nederlandse Olympische shorttrackploeg. Daarnaast zijn er een aantal oude roeikampioenen te zien, zoals Olympisch kampioenen Nico Riens, Ronald Florijn en Jan Wienese. Naast prominenten krijgen ook omwonenden en Amsterdamse scholieren de kans om mee te doen. Het evenement wordt net als vorig jaar georganiseerd in dezelfde week als de Koninklijke HollandBeker op de Bosbaan. Dit jaar krijgt Amsterdam alvast een voorproefje op het WK Roeien in augustus op de Bosbaan. In de Aegon Celebrate Rowing Tour truck kan iedereen met behulp van ergometers de basisprincipes van het roeien leren.

Lees ook:WK roeien na 37 jaar terug op de Bosbaan in Amsterdam
Lees ook:WK roeien tot 23 jaar in Amsterdam
Lees ook:Magere oogst WK roeien op de Bosbaan
Lees ook:Aegon Copa Amsterdam in Olympisch Stadion
Lees ook:NK sprint in het Thialf Stadion

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>